Agáma terrárium teljes felszereltséggel - Terrárium - készítés

Terrárium készítés logo

Terrárium Készítés

Tartalomhoz ugrás
Szakállasagáma terrárium
Agáma terrárium
Ezen az oldalon olyan képeket láthatnak, amit elégedett megrendelők küldtek vissza, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A visszajelzések és a képek mutatják, hogy milyen jól érzik magukat az agámájuk. Némelyik agáma még csak növendék, de nagyon szépen cseperedtek a végleges terráriumban is.
Agáma terrárium

A szakállasagámák imádnak sütkérezni, amit az igényeikhez igazított terráriumban, előszeretettel ki is használnak. A végleges 120x50x50-es terráriumban erre bően van helyük, akár két agáma számára is. A terrárium készítésénél különös figyelmet fordítok az élek és sarkok csiszolására, mint kívül, mint belül, ami számunkra, és lakójára is biztonságot jelent.
Hátteres agáma terrárium
Szakállas agáma háttér

A háttér kialakítás teljes mértékben a lakójához készül. Az otthon tartott hüllők közül leginkább a szakállas agámák használják a sziklahátteret, ezért a párkányok, bújóhelyek, növényültetési lehetőség, minden hátteres terrárium alapfelszereltsége. A háttér színében az okker dominál a legjobban, de egyes fajoknál a vöröses árnyalatú előnyösebb. Anyagát tekintve cement alapú külső réteg, ami egy könnyített alapra van felhordva. Teljes száradás után nagyon kemény és tartós végeredményt biztosít hosszú időre. A háttér, ahogy a képeken is látszódik részlegesen az oldalfalakra is átnyúlik, aminek a külső oldalán egy a háttér formájára vágott fekete fólia takarja a háttér belsejét.
Agáma terrárium
Berendezett agáma terráriu
Agáma terrárium berendezés
Szakállasagáma
Szakállasagáma terrárium
Terrárium berendezés

Terráriumunkat nagyon feldobhatjuk a berendezéssel, amit agámánk ki is használ. A képeken is látszik, milyen szívesen sütkérezik egy mászó ágon is. A napozó párkánynak szerves kiegészítője egy megfelelő napozó ág.
 
A természetes berendezés  tovább fokozható a háttérbe ültet növényekkel. A legjobban sziklakerti növények használhatók, ezek tűrik legjobban a terráriumi körülményeket. Megfelelő nyírással sokáig a terrárium díszítő eleme marad, de ezt általában agámánk is elvégzi.
 
Ha a megrendelés leadásánál bejelőli a "berendezéssel" opciót akkor a terráriumát teljesen berendezve veheti át. A terrárium berendezése tartalmaz aljzatot -agáma esetén homok-, mászó ágat, valamint élő növényeket. Megrendelését/árajánlat kérését ide kattintva teheti meg.
Agáma terrárium világítás
Terrárium világítás

Agáma tartás következő nélkülözhetetlen eleme a világítás. A megfelelő fényforrással tudjuk az élőhelyének megfelelő körülményeket biztosítani. A lámpatestet, mindig a terrárium méretére készül, pontosan rá illeszkedik, és peremek biztosítják a tökéletes illeszkedést. A világítás háza fekete festett műanyagból készül, így a súllyal nem kell számolni csak a magassággal, ami a plusz 13cm jelent a terrárium magasságán felül. Ha fix helyre szeretné beilleszteni a terráriumot, akkor még 5cm helyet, kell hagyni a lámpatest szellőzése miatt.

A nagyobb terráriumoknál két 50w-os E27 halogén biztosítja a meleget és a 2900 K fényt. Ezek az izzók elősegítik agámánk vitalitását. A kisebb terráriumokba elég a 35W-os izzó is a túlmelegedés ellen. A melegítő izzók a E27 porcelán foglatuak


Ezen felül szükség van egy UVB izzóra is, amit szintén tartalmaz a lámpatest. Ez feltétlen szükséges agámánk  megfelelő fejlődéséhez. Ez lehet UVB kompakt izzó, vagy UVB T5 neoncső. Ha terráriumát neoncsőves világítással szeretné kérni akkor ezt árajánlat kérésénél vagy megrendelésénél a megjegyzés részben írja be.
Terrárium világítás
Terrárium világítás
Terrárium világítás neoncsöves
Terrárium talajfűtés
Terrárium talajfűtőkábel
Terrárium talajfűtés

Ha agámáját szeretné luxus terráriumban tartani, akkor a talajfűtés nélkülözhetetlen. Az agámák nagyon szeretnek a meleg homokban sütkérezni. Ahogy a képeken is látszódik, nagy élvezettel homok fürdőznek.
A talajfűtés a terráriumon kívül helyezkedik el, ezzel elkerülve, hogy állatunk belegabalyodjon a fűtőkábelbe. A kábel az üveget keresztül melegíti fel a homokot, ezáltal szép lassan, egyenletesen melegíti fel a homokot egy sávban. A fűtőkábel megfelelő elhelyezésével, nem tudja az üveget eltörni, de arra figyelni kell, hogy amíg meleg az üveg ne mozgassuk a terráriumot, csak ha már kihűlt. A kábel egy Polifoam lapba van integrálva, ami egy a terrárium méretéhez igazított műanyag keretben van, ez egyben a terrárium védelmét is nagyban elősegíti.
A mérések alapján a homok hőmérséklete eléri a 35C, a napozó helyeken 32C ezzel már kiváló életteret tudunk biztosítani kedvencünknek.
   
Terrárium talajfűtés
Ha szeretne kedvencének a fent leírtak szerinti lakóhelyet biztosítani, kérhet árajánlatot ide kattintva, vagy választhat fix méretű agáma terráriumot itt
Terrárium talajfűtő kábel
Talajfűtő kábel
Vissza a tartalomhoz