Terrárium dekoráció, terrárium berendezés, - Terrárium - készítés

Terrárium készítés logo

Terrárium Készítés

Tartalomhoz ugrás
Terrárium felszereltség

Az alábbi részletes leírás bemutatja a terráriumok felépítését. Az üveg vastagság mindig a terrárium méretéhez igazodik. A külső, tapintható éleken és a sarkokon vágás mentes csiszolás, valamint a belső szellőző hálókat tartó üvegek is csiszoltak az állat védelme érdekében. Ebben különös figyelmet kapnak az ajtók és a ragasztott fogantyúk.
Terrárium bemutató
1. Felsö szellőző

A terrárium megfelelő szellőzését felül, rozsdamentes (alumínium) fám háló biztosítja.
A melegítő izzót és az UVB lámpát sem lehet közvetlenül az üvegen elhelyezni. A melegítő izzó hőtermelése eltöri az üveget, az UV pedig nem hatol át az üvegen.
2. Ütközésgátló fogantyú

A terrárium dupla toló ajtaján, fogantyúnak 8mm-es üveg csík van ragasztva. Ez nyitásnál egymásnak útban vannak és ütközik az ajtóval, ami üvegtöréshez vezethet. Ennek elkerülésére szilikon ütközés csillapítót helyeztem el. Ez teljesen biztonságossá teszi a hirtelen, ajtó oldalra csapódását.
3. Dupla toló ajtó

A terrárium kezelése érdekében szükség van ajtóra. Ez lehet igény szerint dupla illetve szimpla toló ajtó. A dupla toló ajtó a terrárium teljes szélességében helyezkedik el, így a kivételükkel az esetleges tisztítás, növény átültetés, alomcsere könnyedén elvégezhető. Az ajtók kivétele egy kicsit megemelve és alul kibillentve lehetséges. A szimpla toló ajtónál csak egy mozgatható elem és a két oldalán egy-egy fix üveg van. Kivétele oldalra csúsztatással lehet. Hátránya a kisebb nyílás a karbantartásnál, valamint csak 4mm-es üvegből lehet.
4. Ütközésgátló élvédő

Az ajtó és a terrárium oldala szintén egy ütközési pont lehet, ami az üveg csorbulásához, rosszabb esetben töréséhet vezethet. Ennek elkerülésére műanyag él védő van a oldalsó üveg élén. Az összhatás érdekében ez szintén fekete.
5. Alsó szellőző

Az alsó szellőző szintén a friss levegő és a megfelelő légmozgást biztosítja. Ennek anyaga rozsdamentes ( alumínium ) perforált lemez. A perforáció mérete 3mm ami 5mmre vannak egymástól. Színe fekete a nagyobb összhang érdekében. A szélén - alul és felül - fekete műanyag elvédő.
6. Fekete ragasztás

Minden terráriumnál fekete szilikon ragasztót használok. Kifejezetten akváriumokhoz kifejlesztett nagy szilárdságú szilikon ragasztó. Ellen áll az UV-nak és tengervíznek. A ragasztó kifolyás mentesen, egyenletesen elosztva és szivárgásmentesen van eldolgozva.
Vissza a tartalomhoz