Terrárium háttér készítése, terrárium hátterezés, hátterek - Terrárium - készítés

Terrárium készítés logo

Terrárium Készítés

Tartalomhoz ugrás
TERRÁRIUM HÁTTÉR
Terrárium háttér
Terrárium hátterezés

A terrárium felszereltségéhez hozzátartozik a megfelelő háttér is. Készítésekor mindig szem előtt tartom az állat igényeit, ezért az eredeti élőhelyén lévő színek, formák, struktúrák az irányadóak. A háttér megfelelő kialakításával az élettér is növekszik a terráriumban mivel nem csak az aljzaton de a szikla háttéren is tudnak mozogni az állatok, így néha a duplájára lehet növelni a mozgás teret. Barlangok, bújóhelyek kialakításával növelhetjük állataink biztonság érzetét. A párkányokon a megfelelő világítással napozó helyeket lehet kialakítani.
Háttér kialakítása

A szikla háttér készítését több oldalon is lehet kérni. Kialakítását a terrárium elhelyezése határozza meg. Csak a hátfalon, ha terráriumot három oldalról szeretném látni, illetve ha olyan állatot tartunk benne ami előszeretettel figyeli a környezetét. Három oldalon hátterezésnél az élet teret tudjuk jelentős mértékben növelni, valamint a rejtőzködőbb állatoknak nagyobb biztonság érzetett. De lehet a hátoldalon és valamelyik oldalon, félig vagy teljes mértékben. A legelterjedtebb a hátoldalon és két oldalt részlegesen, ahogy a szikla háttér formája adja.
Növényes háttér

Igény szerint növényültetési lehetőséget építek a háttérbe. Bár néhány visszajelzés szerint ezt a növényevő állatok előszeretettel legelik le. A növények további bújó lehetőséget biztosítanak állataink részére, valamint a komfort érzetüket is javítja. A háttérbe ültetett növényeknél nagyobb figyelmet kell fordítani az öntözésre, mert hamarabb kiszáradnak. Ha a megrendelésnél teljes berendezéssel kéri a terráriumot az állat feltüntetésével a neki megfelelő növényeket válogatom össze.
Háttér anyagok

A háttér anyagának az állatok számára ártalmatlan anyagokat használok. A színezék víz alapú és teljes száradás után semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, valamint tartós. A színezésre és a hátterek formájára a galériában talál mintaképeket.
Terrárium háttér
Vissza a tartalomhoz